HTML

Kereskedjünk arannyal, ezüsttel!

Fő témánk az arany és az ezüst online tőzsdei kereskedelme. Napi rendszerességgel összegyűjtjük és közreadjuk az idevágó információkat, mindezt saját kommentárral ellátva.

Címkék

Friss topikok

  • lucio_x: "Apró" pontosítás: a Fed-elnöki (Bernanke) beszéd időpontja 19.15. Úgy tűnik, hogy a görög helyze... (2011.11.02. 14:28) november 2., szerda

január 13., péntek

2012.01.13. 09:17 lucio_x

A korábban vázolt két kimenet közül egy harmadik jött be tegnap, vagy ha úgy tetszik, a pozitív forgatókönyv, a negatív elemek (kezdeti visszaesés) kihagyásával. Drámai mértékű emelkedés nélkül ugyan, de határozottan átlépték a lélektani határt (1650 ill. 30,5) a fémek.

Ez inkább lett volna egy hét eleji, mint csütörtöki forgatókönyv. DE akkor mi lesz pénteken, aztán jövő hét elején, a hétfői USA tőzsdeszünnap után?

A kedvező fordulatot stabilizálni kéne, ám ez a jelen pillanatban kérdéses (az ázsiai kereskedésben pl. süllyedtek a fémek). Ha elkezd erősödni a dollár, a folytatás borús hangulatú lesz. Pláne, hogy időközben az olajár (amely jellemzően korrelál a fémekkel) is esett (ld. Irán elleni szankciók féléves halasztása), és továbbra is ingadozik.

A nap kérdése:

Meddig marad fenn a kedvező "EUR fel - USD le - kockázati étvágy fel - olajár le" konstelláció? Egy picit most ne menjünk bele abba, hogy az előbbiek részben-egészben egymásból következnek.

Úgy tűnik, ideig-óráig elhiszi a műértő publikum, hogy az világEU-gazdaságban minden rendben. Ez várhatóan így is marad a következő napokban, egészen a következő, üzembiztosan következő geopolitikai fordulatig. Nem lesz mindennap sikeres spanyol meg olasz kötvénykibocsátás, majd másnap csökkenő kínai inflációs adat.

Mai pivot-pontok:

       Támasz3      T2       T1       Fordulópont     Ellenállás1          E2         E3
E        29,1        29,5    29,8           30,2            30,6            31,0      31,3
A       1617      1629   1639           1651           1660           1672     1682

Az átlagok/indikátorok határozottan felfelé mutatnak.  Mindkét fém biztató, az arany egy fokkal jobban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goldsilver.blog.hu/api/trackback/id/tr323542065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása